Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χειροτονία διακόνου Μιχαήλ Καρ

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, 13 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Μιχαήλ Καρ.

Ο νέος ιεροδιάκονος είναι έγγαμος και έχει διακονήσει από διάφορες θέσεις σε Ιερούς Ναούς των Αχαρνών, ιδιαιτέρως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αχαρνών, όπου υπηρετούσε ο πνευματικός πατήρ του, μακαριστός π. Γεώργιος Καριάμης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας προέτρεψε τον διάκονο Μιχαήλ «να γνωρίσει το όνομα του Θεού στους ανθρώπους»: Η Εκκλησία εκλέγει τους Επισκόπους για να επιτελέσουν αυτό το έργο, το να γνωρίσουν οι πιστοί τον Θεό. Με τη σειρά τους, οι Επίσκοποι πέμπουν τους ιερείς και τους διακόνους για να βοηθήσουν σε αυτό το έργο. Από την μετάδοση του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, γνωρίζουμε τον Χριστό, τον Υιό και Λόγο του Θεού, και από τον Χριστό γνωρίζουμε τον Πατέρα, όπως είπε ο ίδιος ο Χριστός στον Φίλιππο «αυτός που είδε εμένα, βλέπει και τον Πατέρα μου». Στο τέλος της ομιλίας του, τον προέτρεψε να μιμηθεί την απλότητα του μακαριστού πνευματικού του πατρός, την αγάπη για την Εκκλησία, το εκκλησιαστικό του φρόνημα και την υπακοή σε εκείνους που τον αποστέλλουν.