Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο πανηγυρικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής

Το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της Ζωοδόχου Πηγής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ίλιον.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον στίχο «Ἀείζωα προχέουσα νάματα, ἐκ Πηγῆς ἁγνή, μὴ διαλίπῃς Παρθένε πρεσβεύουσα πάντοτε ὑπὲρ τῶν δούλων σου», αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Παναγία κατέστη πηγή της ζωής, επειδή μέσα της σαρκώθηκε η Πηγή της Ζωής - ο Χριστός - και έκτοτε ικετεύει αδιαλείπτως τον Υιό και Θεό της υπέρ όλων των ανθρώπων που εκζητούν την ευλογία της. Γι' αυτό το λόγο η Εκκλησία μας όρισε μέσα στην Διακαινήσιμο Εβδομάδα, κατά την οποία ακούγεται αδιάκοπα το «Χριστός Ανέστη» ως ύμνος και της δικιάς μας λύτρωσης, να ψάλλονται ύμνοι και για την πρόξενο της σωτηρίας μας, την Παναγία Μητέρα του Χριστού.

Παρόντες στην ακολουθία ήταν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, οι βουλευτές κ. Ιωάννης Λοβέρδος, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κα Χαρά Καφαντάρη, και κα Νάντια Γιαννακοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Ανδρέας Λεωτσάκος και κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος και αντιδήμαρχοι της πόλης του Ιλίου.