Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Πνεύματος στους Θρακομακεδόνες

Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων, συμπαραστατούμενος απο πληθύν ιερέων από τις Ιερές Μητροπόλεις Ιλίου, Κηφισίας και Γλυφάδος.

Τον πανηγυρικό Εσπερινό διαδέχτηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Πριν την εκκίνησή της. ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναλύοντας το τροπάριο «ὁ ἐν Προφήταις λαλήσας, καὶ διὰ νόμου κηρυχθείς, πρῴην τοῖς ἀτελέσι, Θεὸς ἀληθὴς ὁ Παράκλητος, τοῖς τοῦ Λόγου ὑπηρέταις καὶ μάρτυσι, γνωρίζεται σήμερον», αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην ανθρώπινη ιστορία, το οποίο ενεργεί στους προφήτες αλλά και στην παράδοση του Νόμου και των εντολών του Θεού προς τους Ιουδαίους, έστω κι αν γνωρίζεται και εμφανίζεται φανερά στον κόσμο κατά την επιφοίτηση των μαθητών στο υπερώο της Ιερουσαλήμ.

Μετά τη λιτανεία και την επιστροφή στον Ιερό Ναό, επικολούθησε αρτοκλασία, παρουσία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού και πλήθους μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο εφημέριος της ενορίας, Πρωτ. Λάμπρος Καρίνος, ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγύρεως.