Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

Πανηγυρικός Εσπερινός Προφ. Ηλία

Το απόγευμα της 19 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Πετρουπόλεως.

Συμμετείχαν κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πετρουπόλεως, ενώ παρόντες ήσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο βουλευτής κ. Ανδρέας Λομβέρδος και ο πρώην βουλευτής κ. Καχριμάνης.

Ο Σεβασμιώτατος, στον σύντομο λόγο του, αναφέρθηκε στο θαύμα του πολλαπλασιασμού του αλευριού και του λαδιού, που επιτέλεσε ο Προφήτης Ηλίας στο σπίτι της χήρας, η οποία τον φιλοξενούσε κατά την διάρκεια του λιμού, που είχε ενσκήψει στο Ισραήλ εξ αιτίας της ανομβρίας. Το θαύμα έχει σχέση τόσο με την προσευχή και την τήρηση των εντολών του Θεού, αλλά και με το μοίρασμα αυτής της τροφής που είχε σαν αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της. Τόνισε τέλος ότι, ακριβώς αυτό το μοίρασμα, αυτή η αλληλεγγύη προκαλεί το θαύμα, έτσι όπως κατ’ εξοχήν τελείται «ἐν τῇ κλάσει τοῦ ἄρτου» στην Θεία Λειτουργία, όπου κοινωνεί ο Θεός με τον άνθρωπο, σχέση που αποτελεί το μεγαλύτερο θαύμα στον κόσμο.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού τελέστηκε η χειροθεσία σε Αναγνώστη του κ. Φαίδωνα Ιωαννίδη.