Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας. Λυπούμαστε για πιθανές παραλήψεις/σφάλματα.

Ενοριακές δράσεις και ειδήσεις

Η Κρήτη και η Επανάσταση του 1821

Η ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου και την Ένωση Κρητών Ιλίου, διοργανώνει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, με θέμα: «Η Κρήτη και η Επανάσταση του 1821».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων (ΠΟΚΣ).

Πρόγραμμα

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Αγγελτήριο χειροτονίας σε ιεροδιάκονο

Φέρεται εις γνώσιν του χριστεπωνύμου ποιμνίου της καθ' ημάς ενορίας και Ιεράς Μητροπόλεως, ότι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου, στον Ι.Ν. Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου.

Αγρυπνία Αγίων Αρτεμίου, Γερασίμου και Ματρώνης στην Αγία Βαρβάρα Ιλίου

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 20:00, ως τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου στη 01:00 περίπου, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και της Οσίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος.

Αγρυπνία Αγ. Δημητρίου στην Παναγία Παλατιανή

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, επί τη εορτή του Αγίου Δημητρίου, από τις 20:30 ως τη 01:00 περίπου.