«Σελίδες δόξας και ηρωισμού, Αγία Ακυλίνα η Ζαγκλιβερινή»
Θεατρική παράσταση από την «Θεατρική ομάδα Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως» με τίτλο «Σελίδες δόξας και ηρωισμού, Αγία Ακυλίνα η Ζαγκλιβερινή».
Θεατρική παράσταση από την «Θεατρική ομάδα Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως» με τίτλο «Σελίδες δόξας και ηρωισμού, Αγία Ακυλίνα η Ζαγκλιβερινή».
Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Τραγουδώ την Κωνσταντινούπολη» με τον Γρηγόρη Νταραβάνογλου συνδιοργανώνουν ο Δήμος Φυλής και η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.
Με παιδικές φωνές γεμάτες φως, πίστη και συγκίνηση, ταξιδεύουμε νοερά στην αλησμόνητη Βασιλεύουσα και τιμούμε τη μνήμη της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και δασκάλου της κ. Ευαγγέλου Τζουμανέκα, ενώνει τις ψυχές και τις φωνές των παιδιών σε μια βραδιά μνήμης, προσευχής και παράδοσης.
Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, στις 20:30, στον Ιερό Ναό μας για να μοιραστούμε μαζί αυτή τη συγκινητική εκδήλωση, όπου η ιστορία συναντά την ελπίδα μέσα από τις αγνές παιδικές φωνές.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Διονυσίου, η ενορία του Αγίου Διονυσίου στο Ίλιον, συνδιοργάνωσε εκδήλωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επτανησίων Ιλίου, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024, με ομιλητή τον κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Εθνολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, με θέμα: «Τα έθιμα του Δωδεκαημέρου στα Επτάνησα».