Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, την Δ’ από την Κυριακή του Πάσχα και αποκαλουμένη «του παραλύτου», κατά την οποία αναγινώσκεται το ευαγγελικό απόσπασμα της θεραπείας του παραλύτου στην Βηθεσδά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στο Ίλιον, με συλλειτουργούς τους εφημέριους του Κέντρου π. Δημήτριο Δεστούνη και π. Αναστάσιο Κατσικαδάμα και τον διάκονο του π. Άγγελο Μιχαλόπουλο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ιστορία του παραλυτικού, την οποία αφηγείται ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, τονίζοντας την έλλειψη ανθρώπου που θα μπορούσε να βοηθήσει τον παραλυτικό να ιαθεί. Αν υπήρχε άνθρωπος να τον βοηθήσει ώστε να κινηθεί προς την κολυμβήθρα και να πέσει πρώτος σε αυτή, θα θεραπευόταν. Όμως ο άνθρωπος αυτός δεν υπήρχε, επί 38 συναπτά έτη. Ο Χριστός γι’ αυτό το λόγο έγινε άνθρωπος· για να γιατρέψει κάθε μας τραύμα σωματικό ή ψυχικό. Ο Χριστός μένει κοντά σε κάθε άνθρωπο και τον θεραπεύει, όταν του ζητηθεί. Κι εμείς ως μέλη του σώματος Του, της Εκκλησίας Του, οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, ώστε στις δυσκολίες της ζωής τους να μην αναφωνούν σαν τον παραλυτικό: «άνθρωπον ουκ έχω», αλλά να στηρίζονται στην παρουσία των συνανθρώπων τους.

Κατά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου Φίλων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, ενώ ακολούθησε λιτή δεξίωση, η οποία διοργανώθηκε από τα μέλη του συλλόγου, μαζί με παράσταση θεάτρου σκιών για τα μικρά παιδιά που παρευρέθηκαν.