Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

Από τα Ιεροσόλυμα στο Καματερό τεμάχιο Τιμίου Ξύλου

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 11 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και όλο το ευσεβές πλήρωμα της Μητροπόλεως, υπεδέχθη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος, μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμ. Ραφαήλ Γρίβα.

Τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, κατά τη διάρκεια της οποίας πλήθος πιστών προσκύνησαν το Τίμιο Ξύλο. Στο τέλος έγινε ανάγνωση επιστολής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, η οποία αναφερόταν σε γεγονότα που έχουν σχέση με το Τίμιο Ξύλο. Ο κ. Αθηναγόρας αντιφώνησε ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' για την ευλογία της παρουσίας του Τιμίου Ξύλου στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου.

Παρευρέθησαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα δημογραφικής πολιτικής και οικογένειας, κα Μαρία Συρεγγέλα, ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας, ο Βουλευτής Δυτικού Τομέας Αθηνών κ. Ιωάννης Λοβέρδος και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών έως την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022.