Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου θα παραμείνουν κλειστά από 7/8-3/9.

Από τα Ιεροσόλυμα στο Καματερό τεμάχιο Τιμίου Ξύλου

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 11 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και όλο το ευσεβές πλήρωμα της Μητροπόλεως, υπεδέχθη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος, μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμ. Ραφαήλ Γρίβα.

Τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, κατά τη διάρκεια της οποίας πλήθος πιστών προσκύνησαν το Τίμιο Ξύλο. Στο τέλος έγινε ανάγνωση επιστολής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, η οποία αναφερόταν σε γεγονότα που έχουν σχέση με το Τίμιο Ξύλο. Ο κ. Αθηναγόρας αντιφώνησε ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' για την ευλογία της παρουσίας του Τιμίου Ξύλου στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου.

Παρευρέθησαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα δημογραφικής πολιτικής και οικογένειας, κα Μαρία Συρεγγέλα, ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας, ο Βουλευτής Δυτικού Τομέας Αθηνών κ. Ιωάννης Λοβέρδος και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών έως την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022.