Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων 2020-2021

 

MHNYMA
Του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως
κ. Αθηναγόρου
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των  Σχολείων
με την ευκαιρία της ενάρξεως του Νέου Σχολικού έτους
2020-21

Aγαπητά μου παιδιά,

Ο Χριστός είπε στους μαθητές Του, ότι είναι «η οδός, η αλήθεια και η ζωή» για να μας δείξει ότι κάθε πολύτιμο γεγονός, όπως η συνάντηση με τον Θεό κρύβει μέσα της την κίνηση, την πορεία αλλά και την προσδοκία.

Το ίδιο και η μάθηση είναι τρόπος να αναζητούμε την αλήθεια. Αλλά για να την βρούμε πρέπει να πορευτούμε σε άγνωστους πολλές φορές δρόμους. Όπως ο δρόμος που θα πορευτείτε από σήμερα στο σχολείο σας σε πρωτόγνωρη καθημερινότητα. 

Δεν πρέπει όμως αυτή η πραγματικότητα να σας φοβίζει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Ούτε είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει σπουδαία ερωτήματα με άγνωστες απαντήσεις.

Το σημαντικό είναι να μην φοβηθείτε την πορεία που ανοίγεται μπροστά σας. Μην αναζητήσετε τον εύκολο δρόμο της σιωπής πίσω από την σβησμένη κάμερα του υπολογιστή.

Η γνώση που απελευθερώνει την σκέψη, που ανοίγει παράθυρα στο φως σε νέους ορίζοντες είναι καρπός της συνάντησης με την αλήθεια αλλά και καρπός της σχέσης σας με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες σας. Είναι οι φλέβες που μέσα τους κυλά η ίδια η ζωή.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Ο Μητροπολίτης


†Ο Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως
Αθηναγόρας