Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μήνυμα του Μητροπολίτη Ιλίου προς τους μαθητές των σχολείων, 2015-2016

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας απέστειλε μήνυμα στους μαθητές των σχολείων της Μητρ. περιφέρειας Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, το οποίο διαβάστηκε κατά τους Αγιασμούς του νέου έτους.

Ίλιον 7 Σεπτεμβρίου 2015

MHNYMA

Του Σεβασμ.Μητροπολίτου Ιλίου,Αχαρνών και Πετρουπόλεως
κ. Αθηναγόρου
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων
με την ευκαιρία της ενάρξεως του Νέου Σχολικού έτους 2015-16

Αγαπητά μου παιδιά,

Πριν από μερικούς μήνες είδα μια άγνωστη για μένα λέξη γραμμένη στους τοίχους ενός σχολείου με μαύρο χρώμα: γιόλο (yolo: you only live once). Γιατί άραγε, σκέφθηκα, ένα παιδί να γράφει στον τοίχο «ζεις μόνο μια φορά;» Αναρωτήθηκα τι μπορεί να πιέζει τη νεανική ύπαρξη ή να είναι τόσο αφόρητο για την καθημερινότητά της, ώστε η προσπάθεια αντίστασης σε αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα να γράφεται στους τοίχους κραυγάζοντας για λύτρωση; Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει μια μόνο απάντηση σε αυτή τη θέση-άποψη, που ταλανίζει πολλές φορές όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Υπάρχει όμως μια πρόταση για σκέψη και εφαρμογή. Ανακαλύψτε ό,τι όμορφο υπάρχει στις σελίδες των βιβλίων σας. Δημιουργείστε γέφυρες διαλόγου με τους δασκάλους και τους συμμαθητές σας. Μιλήστε μαζί τους. Οργανώστε πράγματα που σας αρέσουν. Μάθετε να αναβαπτίζεσθε στο ελληνικό αξιακό σύστημα και το κοινοτικό πνεύμα, το οποίο καλλιέργησαν οι πρόγονοί μας από την αρχαιοελληνική πραγματικότητα και τους χρόνους της ρωμιοσύνης μέχρι τις ημέρες μας. Και στην αναζήτησή σας αυτή ας στρέψετε την καρδιά σας στο Φως του Χριστού και αυτό θα φωτίσει τη ζωή σας δίνοντας δημιουργική διέξοδο στα φτιαχτά αδιέξοδα της εποχής μας, που έντεχνα δημιουργεί η άκρατα καταναλωτική κοινωνία μας.

Καλή και ευλογημένη  χρονιά!

Ο Μητροπολίτης

†Ο Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως
Αθηναγόρας