Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Πετρούπολη.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου εξήγησε στους πιστούς τη δράση του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο, ερμηνεύοντας τον στίχο του τροπαρίου «Τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον, ... Πνεῦμα σοφίας, Πνεῦμα συνέσεως, ... λαλοῦν, ἐνεργοῦν, διαιροῦν τὰ χαρίσματα». Το Πνεύμα ελάλησε δια των Προφητών, προκαταγγέλων την σωτηρίαν του κόσμου δια της σαρκώσεως του Υιού του Θεού, και λαλεί και σήμερα στις καρδιές όσων αποδέχονται το σωτήριο μήνυμα του Ευαγγελίου και τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Ενεργεί δια των Μυστηρίων στα οποία μετέχουν οι πιστοί, ιδιαιτέρως δε δια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, κατά το οποίο όλοι ενωνόμαστε με τον Χριστό. Και φυσικά, ενεργοποιεί σε όλους τους πιστούς τα φυσικά του χαρίσματα, ώστε να αξιοποιηθούν για την κατά Θεόν πρόοδο όλων των συνανθρώπων τους.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθη ο Δήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Στέφανος Βλάχος και ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος.