Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

Εγκαίνια καθολικού Ι. Μονής Αγ. Παντελεήμονος

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 τελέσθηκαν τα εγκαίνια του καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου κ. Ιεροθέου και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ακολουθία των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ιδιαιτέρως του Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Λήμνου και τους συμπροσευχόμενους Αρχιερείς, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ιλίου κ. Ραφαήλ, βοηθό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Μονής, από της ιδρύσεώς της το 1916 μέχρι σήμερα. 

Τον Δήμαρχο Πετρουπόλεως εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Λάππας, ενώ παρευρέθη ο Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Γιάννης Λοβέρδος.

Τους ύμνους έψαλλαν χοροί υπό τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως κ. Ανδρέα Ζιούβα και υπό τον Πρωτοψάλτη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου κ. Λεωνίδα Δούκα.