Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εορτασμός του προστάτου της Εστίας Αγάπης της Πετρούπολης

Στις 3 Φεβρουαρίου 2024, εορτή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Γλυκεριας στην Πετρούπολη, συμπαραστατούμενος από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, τους εφημέριους της ενορίας και τους διακόνους του π. Νικόδημο Μαλαματένιο και π. Άγγελο Μιχαλόπουλο και τον αγιορείτη ιεροδιάκονο π. Χρυσόστομο.

Στο τέλος του Όρθρου τελέστηκε η αρτοκλασία από τα ενεργά μέλη της Εστίας Αγάπης του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Πριν την οπισθάμβωνο ευχή ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας αφορμή από το α’ τροπάριο των εσπερίων: «Λέγε Συμεών, τίνα φέρων ἐν ἀγκάλαις, ἐν τῷ ναῷ ἀγάλλῃ;», μίλησε για το θαυμαστό γεγονός της αγκαλοφορίας του Θεανθρώπου ως βρέφους από τον πρεσβύτη Συμεών και πως οι χριστιανοί μπορούν να συναντήσουν τον Χριστό στα μυστήρια της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα στη Θεία Κοινωνία, όπου όχι μόνο βλέπουμε αλλά και γευόμαστε τον ενανθρωπήσαντα Θεόν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο των κεκοιμημένων που είχαν εργασθεί στην Εστία Αγάπης του Ιερού Ναού, η οποία επί πολλά χρόνια προσφέρει στους αναξιοπαθούντες.