Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

Εσπερινός Κοιμήσεως Αγίας Άννης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στις Αχαρνές

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουλίου 2022, στον εσπερινό της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στις Αχαρνές.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και άλλων Ιερών Μητροπόλεων ενώ προσήλθε και πλήθος πιστών από την περιοχή για να προσευχηθούν κατά την ακολουθία του εσπερινού. Μετά το πέρας των αποστίχων του εσπερινού πραγματοποιήθηκε, με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας πέριξ των δρόμων του Ιερού Ναού.

Στην λιτανεία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός, ο Αντιδήμαρχος πράσινου κ. Νικόλαος Ξαγοράρης, ο Διευθυντής της ΔΗΚΕΑ κ. Ιωάννης Νίκας, η πρόεδρος της Αρωγής κ. Μαρία Μπούκη και ο σύμβουλος δημάρχου για θέματα παιδείας κ. Ιωάννης Κατσανδρής.

Λίγο προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Στυλιανός Τζινεβράκης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα, τους κληρικούς που παρευρέθηκαν, τον Δήμαρχο και τους λοιπούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους επιτρόπους του Ιερού ναού και τους ιεροψάλτες. Από την μεριά του ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, όλους όσους συνέβαλαν για την οργάνωση και την διεξαγωγή του πανηγυριού καθώς και όλους τους πιστούς που προσήλθαν στον Εσπερινό.