Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

Χειροτονία ιερομονάχου Παντελεήμονος Ηλιάκη

Με την δέουσα λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, την Β' Κυριακή Ματθαίου, 26 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως, τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Παντελεήμονος Ηλιάκη, μοναχού της Ιεράς Ανδρώας Μονής Αγίου Πεντελεήμονος Πετρουπόλεως.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονος Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και όμορων Μητροπόλεων.

Ο κ. Αθηναγ;oρας λίγο προ της χειροτονίας και με αφορμή την ευαγγελική περικοπή απηύθυνε πατρικούς λόγους προς το χειροτονούμενο και το πολυπληθές εκκλησίασμα. Αναλυτικότερα ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι όπως τότε, πριν δύο χιλιάδες χρόνια και πλέον, στη Γαλιλαία ο Κύριος επέλεξε τους μαθητές και απόστολους Του έτσι συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα να επιλέγει δηλαδή όλους εκείνους που πρόκειται να υπηρετήσουν το Άγιο Θυσιαστήριο. Ενώ λοιπόν το Άγιο Πνεύμα είναι εκείνο που συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας ο Χριστός είναι εκείνος που επιλέγει κάθε φορά τους λειτουργούς των Θείων Μυστηρίων συναντώντας και συνδιαλεγόμενος μαζί τους κάθε φορά στην προσωπική τους Γαλιλαία. Έτσι και στην περίπτωση του π. Παντελεήμονα τον κάλεσε να κρατήσει μέσα του και σε όλη την διάρκεια της ιερατικής του πορείας την προσωπική του σιωπηλή Γαλιλαία, την προσωπική του δηλαδή εμπειρία με τον Χριστό, και κάθε φορά που θα χρειάζεται να αναπαύεται σε αυτή και να αντλεί δύναμη έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στην ιερατική του διακονία. 

Ο νέος πρεσβύτερος δέχθηκε τις ευχές των πιστών κατά τη διάρκεια της διανομής του αντίδωρου.