Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η πανήγυρις του ναού της Γεννήσεως του Χριστού

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, 26/12/21, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Γεννήσεως Χριστού Καματερού και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Στη σύντομη ομιλία του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο που τιμάται ιδιαιτέρως αυτή την ημέρα, τη δεύτερη των Χριστουγέννων, δηλαδή την Υπεραγία Θεοτόκο, σκιαγραφώντας την συμβολή της στη σωτηρία μας με τη γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «όσο κι αν μερικοί -κατά τα λεγόμενά τους "προοδευτικοί"- εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται τον σεβασμό που οφείλουν στα πιστεύματα των συνανθρώπων τους, η Παναγία μας με τη διακριτική παρουσία και την λάλο σιωπή της συντροφεύει τους ανθρώπους που εκζητούν την χάρη και τις ευλογίες της στα δύσκολα μονοπάτια της ζωής αυτής, δείχνοντάς μας το δρόμο προς τη Βασιλεία του Θεού με την υπακοή της στο θέλημά Του».

Στην Θεία Λειτουργία παρίσταντο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, πλειάδα αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων καθώς και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής.