Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Β' Χαιρετισμοί στην Αγία Βαρβάρα Ιλίου

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στην ακολουθία των Β' Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους της ενορίας Πρωτ. Γεώργιο Βασιλείου, Πρωτ. Παναγιώτη Κολοκώτσιο και Πρωτ. Νικόλαο Κουτούζο και τον αρχιδιάκονο του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Παρευρέθησαν η κα Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου, Δήμαρχος Ιλίου με αντιδημάρχους και δημοτικούς σύμβουλους, ο κ. Φώτης Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, Περιφερειακός Σύμβουλος.

Τον κανόνα των Χαιρετισμών έψαλε χορωδία από 70 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, ενώ η όλη ακολουθία μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε με αφορμή το ακροτελεύτειο τροπάριο της γ’ ωδής:«Χαῖρε Πύλη μόνη, ἣν ὁ Λόγος, διώδευσε μόνος, ἡ μοχλούς, καὶ πύλας ᾍδου Δέσποινα, τῷ τόκῳ σου συντρίψασα· χαῖρε ἡ θεία εἴσοδος, τῶν σῳζομένων Πανύμνητε», για την απόφαση της Παναγίας να συγκατατεθεί στην πρόταση την οποία εκόμισε από τον Θεό ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και να δεχθεί να σαρκωθαί μέσα της ο Λόγος του Θεού, με αποτέλεσμα την δυνατότητα της δικιάς μας σωτηρίας και αθανασίας, που μας προσφέρθηκε από τον Χριστό. Η Παναγία μας παραμένει έκτοτε η είσοδος προς την Βασίλεια του Θεού για κάθε πιστό.