Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκδημία Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών

Ψήφισμα με αφορμή την εκδημία του πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών Ευστρατίου Παλαιολόγου εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 27/1/22, στις 13:30, στον Ιερό Ναό.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ & ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΩΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ
ΚΑΤΩ  ΑΧΑΡΝΩΝ – ΑΤΤΙΚΗΣ (Λυκότρυπα) τ.κ.13671
ΤΗΛΕΦΩΝΟ – ΦΑΞ  2102316550


ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.  06, 25-01-2022

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Εν  Κάτω  Αχαρναί – Αττικής  σήμερα 25 Ιανουαρίου 2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 μ.μ., μετά το άγγελμα του θανάτου του Ευστρατίου Παλαιολόγου, πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, συνήλθε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ .

Στη συνεδρίαση αυτή, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο ενός εξαίρετου ανθρώπου που υπηρέτησε τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Κάτω Αχαρνών, επί σειρά ετών, από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, ανέγνωσε σχέδιο συλλυπητήριου Ψηφίσματος.


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση Προέδρου του.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη μας και πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Εκκλησία , επί  αρκετές θητείες, από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου δείχνοντας το δρόμο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο Ευστράτιος Παλαιολόγος πορεύτηκε με εντιμότητα και υψηλές αρχές τόσο στον επαγγελματικό και οικογενειακό του βίο, όσο και στα καθήκοντα του Εκκλησιαστικού επιτρόπου όπου διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την ειλικρίνειά του και την πίστη του στον Θεό, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων μας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, εκφράζει την ειλικρινή του θλίψη για το θάνατό του και αποφασίζει την έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής.»

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αιδεσιμότατο Πρεσβύτερο π. Μιχαήλ Τσιρώνη καθώς ο αείμνηστος ήταν πεθερός του και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προς στην οικογένειά του, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
  2. Να παραστεί ο Εφημέριος του Ιερού Ναού μας εις την εξόδιον Ακολουθίαν και να διαβαστεί υπό του Αδεσιμοτάτου Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το παρόν ψήφισμα εις το τέλος της εξοδίου Ακολουθίας .
  3. Να κατατεθεί αντί στεφάνου στη μνήμη του, εκ μέρους της ενορίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ποσό προς το Φιλόπτωχο (Ειδική Ενοριακή Επιτροπή) για τους έχοντας ανάγκη αδελφούς μας.
  4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών και να δημοσιευθεί στον  ηλεκτρονικό τύπο και στην σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου ,Αχαρνών & Πετρουπόλεως.

Αφού συντάχθηκε το παρόν υπογράφηκε, όπως παρακάτω:

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο  Πρόεδρος                         Ο  Ταμίας                               Τα  Μέλη
Πρεσβύτερος                 Σταύρος  Μπούνταλης         Κωνσταντίνος Πολίτης
Μιχαήλ Γ. Τσιρώνης                                                    Αθανάσιος Ζάρρας
                                                                                   Μπίλια  Γιαννούλα