Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χειροτονία εις πρεσβύτερον Μιχαήλ Γιαννακέλου

Την ημέρα των Χριστουγέννων του 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγιων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, με συλλειτουργούς του ιεροκήρυκες Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα και Αρχιμ. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αχαρνών και Φυλής Αρχιμ. Τίτο Χρήστου, τους εφημερίους της ενορίας, τους διακόνους π. Κωνσταντίνο Μανώληπ. Νικόδημο Μαλαματένιο και τον προς χειροτονία ιεροδιάκονο της ενορίας π. Μιχαήλ Γιαννακέλο.

 

Μετά την Μεγάλη Είσοδο και πριν την έναρξη της χειροτονίας του π. Μιχαήλ, ο Σεβασμιώτατος του απηύθυνε πατρικές συμβουλές, παίρνοντας αφορμή από το τροπάριο της γ' ωδής του ιαμβικού κανόνα των Χριστουγέννων «Ὕψους ἀνάσσων οὐρανῶν εὐσπλαγχνίᾳ, τελεῖ καθ' ἡμᾶς ἐξ ἀνυμφεύτου Κόρης, ἄϋλος ὢν τὸ πρόσθεν· ἀλλ' ἐπ' ἐσχάτων Λόγος παχυνθεὶς σαρκί, τὸν πεπτωκότα, ἵνα πρὸς αὐτὸν ἑλκύσῃ πρωτόκτιστον», αναφέρθηκε στην Σάρκωση του Θεού Λόγου ως γεγονός της ευσπλαχνίας του Θεού Πατέρα προς του αποστάτες της αυτού Χάριτος ανθρώπους και προέτρεψε τον προς χειροτονία διάκονο να ομιλεί προς τους ανθρώπους που θα του εμπιστευθεί ο Θεός, γι' αυτή την ευσπλαχνία του Θεού, διδάσκοντάς τους να γίνονται οικτίρμονες «καθὼς καὶ ὁ Πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστί».

Κατά, δε, την παράδοση της «παρακαταθήκης» στον νέο ιερέα τον συμβούλευσε να γίνει ο πιστός δούλος, ο οποίος πολλαπλασίασε το εμπιστευθέν αυτώ υπό του Θεού τάλαντον.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προχείρισε τον π. Μιχαήλ σε Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.