Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Μητροπολίτης Ιλίου στο Δήμο Αχαρνών

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τίμησε για πρώτη φορά με την παρουσία του τα κτίρια του Δημαρχείου που στεγάζονται οι υπηρεσίες του δήμου έπειτα από κοινή επιθυμία του ιδίου, καθώς και του Δημάρχου κ. Σωτηρίου Ντούρου.

Ο Μητροπολίτης, συνοδεία του Δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα, επισκέφθηκε τις δομές του Δήμου και τους αντιδημάρχους, συνομίλησε με τους εργαζόμενους, αντάλλαξε απόψεις και έδωσε τις ευχές του για την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας.

Στην συνέχεια επισκέφτηκε το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας της Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Μητροπολίτης συνομίλησε με τους υπαλλήλους και την Προϊσταμένη του Τμήματος και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος που αφορά την ανάδειξη των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων των Αχαρνών. Δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως στο εγχείρημα και έδωσε την ευχή του για την ευόδωσή του. Προγραμμάτισε επίσης την επόμενη επίσκεψή του στο χώρο του Τμήματος και στον αρχαιολογικό χώρο του μυκηναϊκού θολωτού τάφου.