Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Νεότητα

Εκδρομή στελεχών της κατασκήνωσης αγοριών της Μητροπόλεως

Την 1η Νοεμβρίου 2014 τα στελέχη αγοριών της κατασκήνωσης  Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου αποδράσανε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθηναγόρα, με προορισμό τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στην Εύβοια.

Ήταν μία μονοήμερη εκδρομή, που στόχευε στην ξεκούραση και την αλλαγή παραστάσεων των ομαδαρχών από την αποπνικτική ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας. Το μεγάλο πλεονέκτημα της εκδρομής πέρα από την αναψυχή που προσέφερε, ήταν η καλή παρέα, που απαρτιζόταν από νέους ανθρώπους που έχουν κοινά οράματα και κοινούς προβληματισμούς. Ο περίπατος αυτός άφησε ευχάριστες αναμνήσεις σε όλους, ενώ ανέπτυξε περισσότερο τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των στελεχών.

Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη, η φύση ολόκληρη ήταν χαρά Θεού! Σ’ όλο τον δρόμο δεν έπαψαν τα παιδιά να παρατηρούν μαγεμένα την παραδεισένια ομορφιά του τοπίου. Η εκδρομή είχε και προσκυνηματικό χαρακτήρα, διότι επισκέφτηκαν οι ομαδάρχες την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου που βρίσκεται στο Προκόπι Ευβοίας. Εκεί είναι το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου, που μεταφέρθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Το Προκόπι είναι όμορφο χωριό με πλατάνια και πεύκα στην κοίτη του ποταμού Κηρέα.  Επιπλέον επισκέφτηκαν και την Ιερά Μονή Μακρυμάλλη που είναι κτισμένη στην πλαγία ενός λόφου βορείως των Ψαχνών Ευβοίας, όπου μας υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα η αδελφότητα με ένα μικρό κέρασμα και ο αρχοντάρης της μονής μας είπε δυο λόγια για το ιστορικό της.

Ακόμα τα στελέχη έλαβαν και «γεύσεις» ποδοσφαίρου έξω από το χωριό Προκόπι. Εκεί έβγαλαν φωτογραφίες αναμνηστικές, είπαν τα νέα τους. Το απόγεμα απόλαυσαν στιγμές χαλάρωσης με περίπατο στην όμορφη παραλία της Χαλκίδος και στον ιστορικό πορθμό του Ευρίπου. Κάθησαν για  καφεδάκι στην όμορφη πλατεία της πρωτεύουσας της Ευβοίας και πέρασαν ευχάριστα τις τελευταίες ώρες της εκδρομής τους.

Ο χρόνος πέρασε πολύ γρήγορα... Με βαριά την καρδιά έπρεπε να αποχαιρετήσουμε τώρα τις πλούσιες ομορφιές και να ξεκινήσουμε για την επιστροφή. Γεμάτοι με χίλιες δυο ωραίες και ευχάριστες εντυπώσεις έφτασα αργά το απόγευμα στο Ίλιον. Έτσι μια μετακατασκηνωτική συνάντηση έφτασε στο τέλος της, καρτερώντας την επόμενη σύναξη. 

Την εκδρομή διοργάνωσε ο π. Δημήτριος Παναγακόπουλος, μέλος του Γραφείου Νεότητος και συμμετείχαν σε αυτή ο π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιεροκήρυξ, Δντης Γρ.Νεότητος, τα αρχηγεία των κατασκηνωτικών Γ' και Δ' κατασκηνωτικών περιόδων και οι ομαδάρχες.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως