Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Νεότητα

Εκδρομή στελεχών της κατασκήνωσης κοριτσιών της Μητροπόλεως

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, διοργάνωσε  μετακατασκηνωτική εκδρομή στελεχών των δυο (Α' και Β') κατασκηνωτικών περιόδων των κοριτσιών το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, ημέρα εορτής της Σύναξης των Αρχαγγέλων.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, και εκ των μελών του Γραφείου, ο π. Δημήτριος Παναγακόπουλος, οι αρχηγοί και τα στελέχη των κοριτσιών και οι εθελόντριες ξαναντάμωσαν 3 περίπου μήνες μετά, σε μία μονοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Ναύπλιο.

Στο ξεκίνημα της εκδρομής και επειδή «από Θεού άρξασθαι», οι εκδρομείς λειτουργήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού η (γυναικεία) Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Νέου (Παναρίτη Αργολίδος).

Εκεί, μπροστά απ’ τους καταπράσινους λόφους του Αργολικού κάμπου και μέσα σε δροσερές λεύκες και χαρουπιές, μας υποδέχθηκαν οι φιλόξενες αδελφές της Ιεράς Μονής. Μας καλωσόρισαν εγκάρδια με λιχουδιές και κεράσματα στο όμορφο αρχονταρίκι τους, όπου μας εξιστόρησαν το βίο του Αγίου και τα της Μονής.
Προσκυνήσαμε τον Ἅγιο, περιηγηθήκαμε στον περίβολο του μοναστηριού και επισκεφθήκαμε το ασκητήριο και τον τάφο του οσίου.

Ο π. Δημήτριος μάς είχε ετοιμάσει ένα πλούσιο γεύμα, το οποίο και καταλύσαμε κατά το μεσημέρι στην τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Επόμενος σταθμός το Ναύπλιο! Ανεβήκαμε στο επιβλητικό Βενετσιάνικο κάστρο του Παλαμηδίου με τα πανύψηλα τείχη του, τα ερείπια των οχυρών, τα κελιά και το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα.

Η εκπαιδευτικός μας και επιτελάρχισσα της κατασκήνωσης κυρία Μαρία Σαμψούλη, καλή γνώστης της ιστορίας της περιοχής, μας ξενάγησε με παραστατικότητα και ζωντάνια.

Η θέα από ψηλά μας αντάμειψε όλους! Ήταν τόσο μαγευτική και απολαυστική που γρήγορα ο ουρανός φωτίστηκε από τα φλας και τα χαμόγελα των στελεχών!

Στη συνέχεια, κατεβήκαμε στο κέντρο του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Εκεί σε έναν όμορφο και ζεστό συνεδριακό χώρο, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για την κατασκήνωση κάνοντας έναν μικρό απολογισμό και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τυχόν προβλήματα που αφορούν κατασκηνώτριες και στελέχη.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αποκορύφωμα την σύντομη επίσκεψη του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου ο οποίος, μέσα σε κλίμα εγκάρδιων χαιρετισμών, μας πρόσφερε γλυκά και του αντιπροσφέραμε τραγούδια κατασκηνωτικά κι ευχές για τα ονομαστήρια του της επομένης ημέρας.

Ακολούθησε απογευματινός περίπατος  στο κέντρο και στα δρομάκια της γραφικής πόλεως του Ναυπλίου, με θέα το Μπούρτζι, τον Αργολικό Κόλπο  και τα βουνά της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Και λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, πίσω από τα χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα μας, τα οποία μαρτυρούν και οι ατέλειωτες φωτογραφίες μας, μια σκέψη επικράτησε  στο νου και στις καρδιές: «γρήγορα ν’ ανταμώσουμε, ξανά, μες στις γιορτές»!

Πολύτιμη ήταν η συμπαράσταση και η ξενάγηση που μας παρείχε ο πολύτιμος συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος κ. Ἀνδρέας Καρίβαλης, εκπαιδευτικός, με μεγάλο κατηχητικό και νεανικό έργο. Τον ευχαριστούμε θερμά, που βρέθηκε με όλη του την καρδιά δίπλα μας και συμπορεύθηκε μαζί μας στην εκδρομή, αλλά και βοήθησε πολύ στις συνεννοήσεις και την κατάρτιση του εκδρομικού μας προγράμματος.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου