Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Η ζωηφόρος Ανάσταση του Κυρίου!

Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» στους χιλιάδες συγκεντρωμένους πιστούς, τη νύχτα της Αναστάσεως, στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου.

Οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και ο ουρανός φωτίστηκε από τα πυροτεχνήματα που πυροδότησε ο Δήμος Ιλίου όταν ακούστηκε κι εφέτος το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως. Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, ως αντιπρόσωπος όλων των Δημοτών, αντάλλαξε ευχές με τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς.

Λίγο πριν, αμέσως μετά το «Ιδού σκοτία και πρωί» που έψαλλαν οι χοροί του Ναού, το Άγιο Φως που βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο και μεταφέρθηκε στο Ίλιον μεταδόθηκε από τον Σεβασμιώτατο στους πιστούς και ως ριπή περικύκλωσε τον Ναό, μεταδιδόμενο από χέρι σε χέρι.

Στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, με συλλειτουργούς τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως π. Αγαθάγγελο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ιλίου π. Χαράλαμπο Σταχτέα, τους λοιπούς ιερείς π. Νικόλαο Κουτούζο, π. Ρωμανό Νερουτσόπουλο, π. Δημήτριο Παναγακόπουλο, π. Γεώργιο Βασιλείου και π. Παναγιώτη Κολοκώτσιο και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Παναγιώτη Τσιλιβερδή.