Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μνημόσυνο π. Μιχαήλ στην Ι.Μ. Νέου Στουδίου

Στην Ι.Μ. Νέου Στουδίου στον Αυλώνα Αττικής λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 9 Φεβρουαρίου 2020.

Κατά την Κυριακή αυτή, η οποία είναι η έναρξη του Τριωδίου, συνέπεσε φέτος και η απόδοση της εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος. Από την εορτή αυτή εμπνεύστηκε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ο οποίος είπε πως γιορτάζουμε τη συνάντηση του αιώνιου Θεού, του «παλαιού των ημερών», ο οποίος είναι πάντοτε νέος, και της δικιάς μας αθλιότητας, που ξεκινούμε νέοι και σφριγηλοί και με την πάροδο των χρόνων γηράσκουμε. Η συνάντηση του Θεανθρώπου Χριστού με εμάς μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαινιστούμε, να γίνουμε καινούργιοι και να ζήσουμε μαζί του στους αιώνες.

Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε το 40-ήμερο μνημόσυνο του αδελφού της Μονής, ιερομονάχου Μιχαήλ. Την πορεία της ζωής του μακαριστού π. Μιχαήλ παραλλήλισε ο Σεβασμιώτατος με την πορεία του γηραλέου Συμεών του Θεοδόχου. Ο θάνατος αποβαίνει το πέρασμα από τη γηραιότητα στον ανακαινισμό της νεότητάς μας, στην αιώνια ζωή.