Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η εξόδιος ακολουθία του Πρωτοψ. Γεωργίου Κακουλίδη

Σε μια σεμνή εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε το μεσημέρι της 7/9/2020 στον Ι.Ν Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου Ολυμπιακού Χωριού, φίλοι, οικείοι, μαθητές και συνεργάτες, αποχαιρετήσαμε τον Πρωτοψάλτη και καθηγητή μουσικής, Γεώργιο Κακουλίδη.

Στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα, και τη συμμετοχή του Αρχιμ. Ιωάννου Ράπτη, προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγ. Βλασίου Αχαρνών και του Πρωτ. Γεωργίου Γεωργακόπουλου, προϊσταμένου του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, έψαλλαν χοροί ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του προέδρου της ΟΜΣΙΕ, πρωτοψάλτου και χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Πολίτη και του πρωτοψάλτου του Ναού μας κ. Πανταζή Δέδε, ο οποίος και διηύθυνε τον χορό των μαθητών του εκλιπόντος.

Λόγο ελπίδος και παρηγορίας προς τους οικείους του εκλιπόντος, απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, ενώ για την προσωπικότητα του Δασκάλου και την προσφορά του στην Εκκλησιαστική μουσική, και όχι μόνον, μίλησαν εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, ο πρόεδρος αυτής κ. Κωνσταντίνος Πολίτης και εκ μέρους των μαθητών του Δασκάλου, ο κ. Γεώργιος Δάλκος, από τα παλαιότερα ενεργά μέλη της χορωδίας Κακουλίδη, αναλύοντας και την ιδιαίτερη σχέση του με τον εκλιπόντα.

Προσευχόμενοι, όπως Εκείνος που είναι «ο κυριεύων ζωής και θανάτου...» τάξει τον αγαπητό Γεώργιο στην παράταξη των αγίων στο ουράνιο θυσιαστήριο και δώσει την εξ' ύψους παρηγορία στους οικείους και στους μαθητές του, ευχαριστούμε όλους όσους συμπροσευχήθηκαν μαζί μας (και γνωρίζουμε πως κάποιοι ήρθαν από μακρυά). Ο Δάσκαλος, μας ένωσε και μας έφερε κοντά, για άλλη μια φορά.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ολυμπιακού χωριού