Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι Δ' Χαιρετισμοί της Θεοτόκου

Στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Βαρυμπόμπης τέλεσε την ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην «άρουρα βλαστάνουσαν», δηλαδή την καρποφόρα γη, η οποία μας θυμίζει την παραβολή του σπορέως, που ρίχνει τους σπόρους του παντού· αλλού βλάστησαν, αλλού όχι, ανάλογα με τη γη στην οποία έπεσαν. Η ενθύμιση αυτή μας είναι χρήσιμη κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε μέσα από το κήρυγμα, από τη συνομιλία, την εξομολόγηση, την αγάπη στον συνάνθρωπο, να αφήσουμε στην ψυχή και στην καρδιά μας να καρποφορήσει ο καλός σπόρος και να οδηγηθούμε στην Ανάσταση του Χριστού.

Πέρα από αυτό, όμως, η Παναγία είναι η καρποφόρα γη από την οποία βλασταίνουν ιλασμοί, δηλαδή παρηγοριά και παράκληση για τον καθένα από εμάς. Η δοκιμασία της φωτιάς που πέρασε η περιοχή της Βαρυμπόμπης το καλοκαίρι του 2021 ήταν δύσκολη, όμως, το πλήθος των πιστών στο ναό δείχνει ότι η κοινότητα αναδημιουργείται μέσα από την παρηγοριά και την παράκληση της Παναγίας.