Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και χειροτονία στον Άγιο Σπυρίδων Καματερού
Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος, στον ομώνυμο Ιερό ενοριακό Ναό στο Καματερό, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμανδρίτες Αγαθάγγελο Κόκλα - Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Ιωάννη Ράπτη - Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον π. Σταμάτιο Καλημέρη, Πρόεδρο του Εκκλ. Συμβουλίου του εορτάζοντος Ιερού Ναού, και τους διακόνους του π. Άγγελο Μιχαλόπουλο και π. Πορφύριο Κάντζιο.
Μετά την Μεγάλη Είσοδο της Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον π. Πορφύριο, αφού πριν ανέλυσε δι’ ολίγων την διήγηση του σημερινού αποσπάσματος από το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Ιωάννη, που αναφερόταν στις ιδιότητες του καλού ποιμένα και προέτρεψε τον π. Πορφύριο να προσπαθήσει να τον μιμηθεί στην ιερατική του ζωή, καθώς και τον εορτάζοντα Άγιο Σπυρίδωνα.
Στην Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία παρευρέθησαν ο κ. Σταύρος Τσίρμπας - Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ο κ. Γιάννης Λοβέρδος - υφυπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κώστας Δρόσος - Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Μετά την απόλυση της θείας Λειτουργίας ο π. Πορφύριος διένειμε το αντίδωρο στους παρευρεθέντας πιστούς, που του εύχονταν έτη πολλά και καλή διακονία.