Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεία Λειτουργία στη Φυλή

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Στην ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην έννοια της «Βασιλείας των Ουρανών». Ο πρώτος χώρος της Βασιλείας ήταν ο Παράδεισος, όπου υπήρχε κοινωνία του Θεού Λόγου με το πρώτο ζεύγος ανθρώπων, αλλά χάθηκε λόγω της διάσπασης των σχέσεων των ανθρώπων με τον Θεό.

Ο δεύτερος χώρος είναι ο Μυστικός Δείπνος, που διασώζεται σε κάθε Θεία Λειτουργία, που σκοπό έχει να ενώσει τα πριν διεστώτα, με την κοινωνία του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Η παραβολή του άρχοντα που θέλησε «συνάραι λόγον μετά των δούλων αυτού», η διαγραφή του μεγάλου χρέους των 1000 ταλάντων και η σκληρότητα του ευεργετηθέντος δούλου προς τον σύνδουλό του, σκιαγραφούν κατά τον καλύτερο τρόπο την αποτυχία του ανθρώπου να ζήσει αρμονικά με τους συνανθρώπους του.

Στο τέλος των αιώνων, κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, θα ζήσουμε στον τρίτο χώρο της Βασιλείας των Ουρανών, σε ένα αναδημιουργημένο σύμπαν, όσοι έμαθαν να συγχωρούν τους συνανθρώπους τους και να αγαπούν ανυπόκριτα αυτούς και τον Θεό.