Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τη υπερμάχω στρατηγώ...

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιλίου ήταν γεμάτη από ευλογίες για τον λαό της ενορίας.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μετά το πέρας της ακολουθίας χειροθέτησε δύο νέα παιδιά σε Αναγνώστες, εξηγώντας παράλληλα ποιο είναι το διακόνημα αυτό, το οποίο ανήκει στον λεγόμενο κατώτερο κλήρο.

Στην ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας αναρωτήθηκε για ποια χαρά μιλούν όλα αυτά τα «Χαίρε» που ακούγονται προς την Παναγία, όταν η καθημερινότητα είναι τόσο ζοφερή. Οι πόλεμοι μεταξύ κρατών - προσφάτως και μεταξύ ομοδόξων/Ορθοδόξων -, τα οικονομικά μεγέθη που κάνουν φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, η επιβολή των ισχυρών επί των αδυνάτων, μάς επιτρέπουν να μιλούμε για χαρά;

Η χαρά για την οποία μιλάει η Εκκλησία μας και την οποία αναζητούμε με αγωνία σε όλη τη ζωή μας είναι η Θεία Χάρις. Αυτό το δώρο του Θεού που γεμίζει την καρδιά μας, όπως ακριβώς γέμισε την καρδιά της Παναγίας και την κατέστησε μητέρα μας και προσηνή ικέτιδα στον θρόνο του Υιού της.

Μέσα στο πλήθος του λαού που προσήλθε στον ναό παρευρισκόταν ο τέως υπουργός και βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος απήγγειλε την ευχή «Και δος ημίν Δέσποτα...», και ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως σε θέματα αναπηρίας, κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, δικηγόρος.