Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κατανυκτική, πάνδημη υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Γεωργίου

Με συγκίνηση και ευλάβεια η ενορία του Αγίου Διονυσίου Αχαρνών, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο του Πάσχα, υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Το ιερό θησαύρισμα μετέφερε ο αδερφός της Μονής ιερομ. Θεωνάς και το υποδέχθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος -που εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα- ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλαθάς, κληρικοί της Μητροπόλεως Ιλίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε δέηση από τον Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως και στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον Άγιο Γεώργιο, ο οποίος, όπως τόνισε, είναι ο κατεξοχήν Άγιος που βίωσε το Πάθος και την Ανάσταση του κυρίου.

«Όποιος πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού δεν φοβάται το θάνατο και δεν φοβάται να απέλθει από αυτόν τον πρόσκαιρο κόσμο που ζούμε, γιατί ποθεί να ενωθεί με το Χριστό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προκόπιος για να προσθέσει πως, «γι' αυτό και ο Άγιος Γεώργιος έδωσε τη ζωή του, γιατί πίστευε στην αιωνιότητα και πίστευε ότι ο Χριστός νίκησε τον θάνατο και κατατρόπωσε τον διάβολο».

Ο Θεοφιλέστατος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα για την εκτίμηση που δείχνει προς το πρόσωπό του και κυρίως για την ευλογία που του έδωσε να προεξάρχει της υποδοχής του ιερού λειψάνου, έκλεισε ευχόμενος, «ο Άγιος Γεώργιος να μας χαρίζει την αγάπη και τον πόθο που είχε για το Χριστό και κυρίως να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε στην εποχή που ζούμε την αμαρτωλή, να ομολογούμε πάντοτε το Χριστό, τον οποίο και εκείνος ομολόγησε».

Να σημειωθεί τέλος, ότι καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αχαρνών θα τελείται καθημερινά το πρωί Θεία Λειτουργία, το μεσημέρι στις 12 παράκληση στον Άγιο Γεώργιο και το απόγευμα στις 18:00 Εσπερινός και παράκληση προς την Παναγία. (Δείτε αναλυτικό πρόγραμμα ακολουθιών ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο).

Την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 9 το βράδυ θα τελεστεί κατανυκτική αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Το λείψανο θα τίθεται προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως και τις 20:30 το βράδυ, ενώ η αναχώρησή του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, αφού νωρίτερα το πρωί τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto