Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κυριακή της Ορθοδοξίας στις Αχαρνές

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τους εφημερίους της ενορίας και του διακόνους του.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε πώς η φράση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από τον Κατηχητικό του Λόγο στην Ανάσταση του Χριστού «που σου θάνατε το κέντρον; (κεντρί)» μπορεί να γίνει βάλσαμο παρηγοριάς και ελπίδας για το οδυνηρό γεγονός των ημέρων, που χάραξε την πρώτη εβδομάδα των Νηστειών, της πορείας όλων μας προς την Ανάσταση του Χριστού. Η εορτή της Ορθοδοξίας, της αναστήλωσης των εικόνων, έρχεται να δώσει τη λύτρωση, καθώς μας βεβαιώνει για την αποκατάσταση της ανθρώπινης φύσης, η οποία αποδομείται μεν από τον θάνατο, αλλά αποκαθίσταται με την αναδημιουργία της στη Βασιλεία του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και εκφώνηση του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Πριν την απόλυση τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των κατά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών τελειωθέντων.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός και εκ των αντιδημάρχων ο κ. Μιχαήλ Βρεττός.