Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κυριακή των Μυροφόρων

Την Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, Ιωσήφ από Αριμαθαίας και Νικοδήμου του νυχτερινού μαθητού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής και Αχαρνών Αρχιμ. Τίτο Χρήστου, τους εφημερίους της ενορίας και τους διακόνους.

Μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη συνάντηση του Χριστού με τον Άγιο Νικόδημο, κατά την οποία ο Χριστός απεκάλυψε στον νυχτερινό μαθητή Του τις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος στη δημιουργία και στη ζωή του κάθε ανθρώπο, αλλά και το Άγιο Πνεύμα ως τελεσιουργό των μυστηρίων της Εκκλησίας Του.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Παντελεήμονα Ηλιάκη, ιερομόναχο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως, ευχόμενος τόσο σε αυτόν, όσο και στους εορτάζοντες, τον Πρωτοσύγκελλο και τον διάκονο Νικόδημο Μαλαματένιο, κάθε πνευματική πρόοδο.