Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λαμπρότητα στην τελετή των Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας Πετρ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε στις 7 Οκτωβρίου 2023 την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Γλυκερίας στην Πετρούπολη και την Θεία Λειτουργία στην εγκαινισμένη Αγία Τράπεζα.

Τελετάρχης και υπεύθυνος για όλες τις λεπτομέρειες της τέλεσης των Εγκαινίων ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο ιεροκήρυκας Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, οι εφημέριοι του Ιερού ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως και άλλοι κληρικοί.

Ο Σεβασμιώτατος προέβαινε σε επεξηγήσεις των τελουμένων κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων, ώστε οι πιστοί να αντιληφθούν τη σημασία τους στη ζωή της Εκκλησίας.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Στέφανος-Γαβριήλ Βλάχος και πλήθος παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως -της οποίας παρεκκλήσιο είναι ο Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας- Πρωτ. Εμμανουήλ Σέρβος, μίλησε κατάλληλα στο τέλος της ακολουθίας και βράβευσε για την προσφορά τους τούς εθελοντές, αλλά πρώτα και πάνω από όλους τον παλαιό και πολιό πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Κωνσταντίνο Φρέντζο, ο οποίος είχε συμβάλει τα μέγιστα για την ανάπτυξη της ενορίας κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.