Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Τριαδολογία και Χιλιασμός», συνάντηση Γραφείου επί των Αιρέσεων

Tο Σάββατο 9 Μαρτίου στις 7 μ.μ. έλαβε χώρα η 2η Σύναξη των μελών του Γραφείου επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεώς μας.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του I. N. Αγ. Γεωργίου Καματερού, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθηναγόρα και πολλών εκπροσώπων των ενοριών της Μητροπόλεως, κληρικών και λαϊκών, κυρίως νέων.

Θέμα της συνάντησης ήταν «Τριαδολογία και Χιλιασμός».

Μετά την εισαγωγή από τον Αιδ. Πρεσβ. π. Νικόλαο Κοτίνη ακολούθησε εισήγηση από τον Αιδ. Πρωτ. π. Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Στην εισήγηση έγινε αναφορά στην έκθεση και διατύπωση του Δόγματος της Αγίας Τριάδος, καθώς και στην αγιογραφική θεμελίωσή του. Επίσης, με κάθε δυνατή συντομία παρουσιάστηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποσαφήνιση του Δόγματος αυτού, τα οποία αγνοούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, με αποτέλεσμα να έχουν υποπέσει σε σωρεία πλανών, αφού έχουν αποκοπεί από την Παράδοση της Εκκλησίας. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος αναφορικά με την θεματολογία, ο οποίος επεκτάθηκε και σε πρακτικά ζητήματα του Γραφείου επί των Αιρέσεων.

Καίρια υπήρξε η παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου. Ως επίσκοπος επανέλαβε την βούλησή του για επανευαγγελισμό του λαού και κατάρτιση των ενδιαφερομένων πρωτίστως στην εμπειρία της Εκκλησίας. Καρπός αυτού του «καταρτισμού», όπως αναφέρει ο απ. Παύλος, θα είναι η κυριολεκτική αντιμετώπιση των αιρέσεων.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με προβολή video και πλούσιο κέρασμα, το οποίο πρόσφεραν οι εφημέριοι του ναού.

Διαβάστε εδώ την εισήγηση.