Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φιλοξενία στελεχών του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η συνεργασία των Γραφείων Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου υπήρξε εκ της συστάσεως του γραφείου στη Μητρόπολή μας ιδιαιτέρως στενή.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου με την εντολή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αθηναγόρου, υποδέχθηκε και φιλοξένησε τα στελέχη των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλείς τον Πανοσ/το Αρχιμ. κ. Συμεών Βενετσιάνο, Διευθυντή του Γραφ.Νεότητος της Αρχιεπισκοπής, και τον Αιδεσιμολ/το Πρωτοπρ. κ. Αντώνιο Καλλιγέρη, σε απογευματινή εκδρομή, που πραγματοποίησαν σε χώρους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τους εκδρομείς υποδέχθηκε ο π. Αναστάσιος Μπαστούνης, Μέλος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, ο οποίος τους ξενάγησε στην Ιερά Μονή Κλειστών Φυλής. Μετά τον εσπερινό και το κέρασμα στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, τα στελέχη επισκέφθηκαν μία ακριτική ενορία της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ζωφριάς. Εκεί ο ακούραστος και καλόκαρδος εφημέριος, π. Γεώργιος Χάρλας, που έχει αναπτύξει ένα πλούσιο νεανικό έργο, σε έναν τόπο όπου υπάρχουν πολλές αντιξοότητες, παρέθεσε δείπνο στα στελέχη της Ι. Αρχιεπισκοπής και διένειμε σε όλους ενθύμια.

Στην εκδρομή παρευρέθηκαν και ο Διευθυντής του Γρ. Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως π. Ιωαννίκιος Δ. Γιαννόπουλος και το Μέλος του Γρ. Νεότητος π. Δημήτριος Παναγακόπουλος και ο Υπεύθυνος του Διαδικτύου ιεροδιάκονος π. Γεώργιος Βασιλείου.

Ευχαριστούμε την Ιερά Αρχιεπισκοπή, τους σεβαστούς πατέρες και τα στελέχη της κατασκηνώσεώς τους, που μας τίμησαν με την εκδρομή τους στον χώρο μας. Η εκδρομή έκλεισε με την ευχή όλων «να επαναληφθεί αυτή η επικοινωνία και συνεργασία». Τους ευχόμαστε καλή κατασκήνωση.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου