Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Θ. Λειτουργία και εγκατάσταση ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας

Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κατά την εορτή των Αγίων Πατέρων της Ζ' Οικ. Συνόδου, 11/10/2020.

Ο κ. Αθηναγόρας ομίλησε στη θεολογική ομιλία του περί της εικόνας και της τιμής της από τους Ορθοδόξους, μια και οι θεοφόροι Πατέρες που συγκρότησαν την Ζ' Οικουμενική Σύνοδο είναι εκείνοι που δογμάτισαν περί της τιμής των ιερών εικόνων και των τιμίων λειψάνων. Μάλιστα, υπενθύμισε πως ο Μωυσής είχε ζητήσει από τον Άσαρκο Λόγο, με τον οποίο συνομιλούσε, να τον δει. Κι Εκείνος του είχε απαντήσει πως δεν γίνεται άνθρωπος να δει την Δόξα του Θεού και να ζήσει. Όμως, όταν ο Θεός έγινε άνθρωπος, είδαμε όλοι οι άνθρωποι το πρόσωπό Του, και γι' αυτό μπορούμε και το εικονίζουμε και το τιμούμε.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Αθηναγόρας εγκατέστησε σε μόνιμη προθήκη τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο θησαυρίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες στον Ιερό Ναό. Με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, το λείψανο θα βρίσκεται εκεί πάντοτε προς προσκύνηση από τους πιστούς, δίπλα στην παλαιά εικόνα της Αγίας.

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, εκτός από τους εφημερίους της ενορίας, συλλειτούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιλίου.