Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

Έναρξη θεολογικών συναντήσεων «Πέμπτη 8+τέταρτο» στην ενορία Αγίας Βαρβάρας

Από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Πέμπτη στις 20:15 θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις συζήτησης (ενηλίκων) με θέματα κυρίως θεολογικά αλλά και κοινωνικά.

Η παρέα αυτή «της Πέμπτης» έχει διανύσει μία πορεία αρκετών ετών, αλλά προσκαλεί πάντοτε νέα μέλη!

Οι συναντήσεις θα γίνονται στην μεγάλη αίθουσα της ενορίας, στο υπόγειο του Ιερού Ναού, με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, ενώ ταυτοχρόνως θα μπορούν να συνδέονται εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Webex όσοι για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να παρευρεθούν. Οι συναντήσεις θα ξεκινούν στις «8+τέταρτο» με την ακολουθία του αποδείπνου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ραφαήλ, κι αμέσως μετά θα γίνεται η συζήτηση (ξεκινά περίπου 20:40).

Θεματολογία εκκλησιαστικού έτους 2021-2022

Στις συναντήσεις της φετινής χρονιάς θα ασχοληθούμε με τις κατηχήσεις του Αγίου Νεκταρίου, με σκοπό να εμβαθύνουμε συστηματικά στα δόγματα και τις αρχές της πίστεώς μας, και με σκοπό να ενθαρρύνουμε νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν στις συνάξεις. Τα κείμενα του Αγίου Νεκταρίου θα διανθίζονται με διάφορα πατερικά ή άλλα σύγχρονα κείμενα, τα οποία θα βοηθούν στην κατανόηση κάθε θέματος.

Διάγραμμα θεματολογίας

  • Περί του Τριαδικού Θεού, της αποκάλυψής Του και των ιδιωμάτων Του.
  • Περί της δημιουργίας του κόσμου, των Αγγέλων και του ανθρώπου.
  • Περί αμαρτίας.
  • Περί Θείας οικονομίας.
  • Περί του ηθικού νόμου και των αρετών.
  • Περί της Αγίας Γραφής.
  • Περί της Θείας Λατρείας και των Μυστηρίων.
  • Περί των Ιερών Συνόδων και του Κανονικού Δικαίου.

Για τον σύνδεσμο σύνδεσης στην πλατφόρμα Webex και τις σχετικές οδηγίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email ag.varvara@imiliou.gr ή εγγραφείτε εδώ στη Viber κοινότητα «Αρχονταρίκι Αγίας Βαρβάρας Ιλίου»*, όπου θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα ενημερώσεις και οδηγίες.

Εάν εγγραφείτε στη Viber κοινότητα «Αρχονταρίκι Αγίας Βαρβάρας Ιλίου» προτείνουμε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, αφού η εγγραφή σε αυτήν δεν τις ενεργοποιεί αυτομάτως.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Προστέθηκε αρχείο με οδηγίες σύνδεσης εξ αποστάσεως, με υπολογιστή, κινητό/tablet ή σταθερό τηλέφωνο.