Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

Πανηγυρικές ακολουθίες του Αγίου Τρύφωνος Καματερού

Με τον πανηγυρικό Εσπερινό, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Τρύφωνος ολοκληρώθηκε η πανήγυρις του Αγίου στον Ναό του στο Καματερό.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Τρύφωνος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη και πλήθος κληρικών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο στιχηρό της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου «Ἡ σεπτὴ εὐτρεπίζεται, Ἐκκλησία εἰσδέξασθαι, ἐν αὐτῇ τὸν Κύριον, ὥσπερ νήπιον, ἐπιδημοῦντα καὶ χάρισι, νοητῶς φαιδρύνοντα, τὸ πιστότατον αὐτῆς, καὶ φιλόθεον σύστημα». Αναφέρθηκε, δηλαδή, στην υποδοχή του βρέφους Ιησού από τον γέροντα Συμεών ως την αιτία σωτηρίας των ανθρώπων και την εκπλήρωση των ελπίδων για την μετοχή τους στη Βασιλεία του Θεού. Η χαρά αυτή για εμάς αυξάνεται από την τιμή του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, ο οποίος δέχθηκε τον Χριστός ως Σωτήρα του και δια του μαρτυρίου επισφράγησε τη σχέση του μαζί Του και μας καλεί να συμπορευθούμε στη Βασιλεία του Θεού.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Τρύφωνος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας πραγματοποίησε την ομιλία της ημέρας, αναφερόμενος στο ανάργυρο της ζωής και της διακονίας του Αγίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της ευλογίας των κολλύβων του Αγίου και της σταφυλής, κατά παλαιό έθιμο, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής κ. Μπάμπης Αλεξανδράτος καθώς και η βουλευτής κα Νάντια Γιαννακοπούλου.