Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Γενικά

Ψήφισμα Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως για την εκδημία του π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που συνήλθε σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση με αφορμή την αναγγελία θανάτου του Διευθυντή του, π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα, σε ένδειξη πένθους και προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα:

Ψήφισμα

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ψυχίατρος και πανεπιστημιακός Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης υπηρέτησε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από την θέση του Διευθυντή εκ της συστάσεώς του έως και σήμερα με περίσσια αγάπη και αφοσίωση.

Ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης ένας άνθρωπος με ήθος, εργατικότητα και αποφασιστικότητα, ένας οραματιστής και ακούραστος εργάτης της Εκκλησίας αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα. Ο θάνατός του σκορπίζει θλίψη σε όλους μας.

Κατόπιν αυτών το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποφασίζει ομόφωνα:

• Να παραστούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στις 12:00, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών. Η ταφή θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αναστάσεως Χριστού Κερατσινίου.
  • Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Να καταθέσει το χρηματικό ποσό αντί στεφάνου σε ευαγές ίδρυμα.
  • Να καλύψει τη δαπάνη της εξόδιας τελετής.
  • Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος.
  • Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου των Μελών και των εργαζομένων στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο
του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως
της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

* Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας είναι Αναπληρωτής πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως.