Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

| Γενικά

Σαρανταλείτουργο

Το Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων, από 15 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2022, τελείται τουλάχιστον στους κάτωθι ναούς:

 

Ίλιον

 • Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κάθε μέρα στις 07:00.
 • Αγία Βαρβάρα, κάθε μέρα στις 07:30, εκτός από τις ημέρες που θα ανακοινώνεται νυκτερινή τέλεση Θείας Λειτουργίας.

Αχαρνές

 • Άγιος Βλάσιος:

  «Αγαπητοί ενορίτες και αδελφοί,

  με την Χάρη του Θεού απο την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ξεκινάει το Ιερό Σαρανταλείτουργο με αφορμή την Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.
  Όπως και η ίδια η λέξη δηλώνει από την Τρίτη και για σαράντα ημέρες θα τελείται καθημερινά το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με την νηστεία που ξεκινά από Τρίτη, να προετοιμαστουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.
  Φέτος για μια ακόμη χρονιά με κατάνυξη και προσευχή ας μας αξιώσει ο Θεός να γευτούμε την χαρά της προετοιμασίας για την γιορτή των Χριστουγέννων.
  Στην ενορία μας το ιερό σαρανταλείτουργο θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κωνσταντίνου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 40. Παρακαλούμε θερμά οποίες κυρίες επιθυμούν να φέρνουν ζυμωτά προσφορά για το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας.
  Ας ευχηθούμε ο Πανάγαθος Θεός να μας αξιώσει να φθάσουμε και φέτος όλοι μαζί υγιείς σωματικά και πνευματικά στην γιορτή των εορτών τα Αγία Χριστούγεννα».

Πετρούπολη

Άνω Λιόσια

 • Άγιος Κωνσταντίνος και Ελένη, κάθε μέρα στις 07:00.

Καματερό 

 • Άγιος Γεώργιος, κάθε μέρα στις 07:30.

 

Σε αυτή τη σελίδα θα προστίθενται Ιεροί Ναοί της Μητροπόλεως οι οποίοι τελούν το Σαρανταλείτουργο, αφού ενημερώσουν την ιστοσελίδα μας.