Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεία Λειτουργία στην πανήγυρη της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Με τη Θεία Λειτουργία κορυφώθηκε η πανήγυρις της Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Πολλές χιλιάδες λαού προσήλθαν στον ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος στις δύο ημέρες της πανηγύρεως. Σε αυτόν το λαό απευθυνόμενος ο κ. Αθηναγόρας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ενσάρκωση του Θεού λέγοντας μεταξύ άλλων «ο Θεός μάς υιοθετεί· εφόσον χάσαμε τη δυνατότητα από μόνοι μας να κερδίσουμε τον Παράδεισο, αφού χάσαμε τη δυνατότητα της αθανασίας, αφού χάσαμε τη δυνατότητα να έρθουμε σε σχέση και επικοινωνία με τον Θεό στον Παράδεισο, ο Ίδιος δημιουργεί την ευκαιρία ώστε να μας ξαναγυρίσει στον παράδεισο, να μας ξαναδώσει τη δυνατότητα της κοινωνίας και επικοινωνίας μαζί του, υιοθετώντας μας. Ο Θεός μάς θέλει υιούς Του, κοινωνούς της παρουσίας Του. Με τη γέννησή Του, ο Χριστός μάς καλεί αδιάκοπα να γίνουμε μέτοχοι αυτής της υιοθεσίας. Να γίνουμε πάλι παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της Βασιλείας Του».

Στο τέλος της λειτουργίας, με προτροπή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας ο Μητροπολίτης Ιλίου επέδωσε γραπτούς επαίνους σε δύο ενορίτες, τον κ. Κωνσταντίνο Τσιαχρή και τον κ. Βασίλειο Σιμάκο για την πολύχρονη προσφορά τους στον Ναό και ειδικότερα:

  • Για τον κ. Κωνσταντίνο Τσιαχρή

Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, με απόφαση που έλαβε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο την 1η Δεκεμβρίου 2022 σε πανηγυρική συνεδρίαση, απονέμει στον κ. Κωνσταντίνο Τσιαχρή του Νικολάου, εκ Τόρνου Ευρυτανίας, έπαινο για την προσφορά του στο λαό της ενορίας μας. Αφού διετέλεσε Εκκλησιαστικός Επίτροπος για περισσότερα από 10 χρόνια, συνεχίζει να διακονεί τους συνενορίτες του παντοιοτρόπως.

Ιδιαιτέρως, δε, επαινείται το γεγονός της καθημερινής διακονίας του ψαλτηρίου για να αναπέμπεται αίνος και ύμνος στο Θεό συνεχώς, όταν οι υπόλοιποι ενορίτες βρίσκονται στις εργασίες τους, ώστε η ενορία να δέεται υπέρ ελέους, ζωής, ειρήνης, υγείας, σωτηρίας, επισκέψεως, συγχωρήσεως και αφέσεως των αμαρτιών αυτών.

Για τους λόγους αυτούς του απονέμεται αυτός ο χειρόγραφος έπαινος.

  • Για τον κ. Βασίλειο Σιμάκο

Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, με απόφαση που έλαβε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο την 1η Δεκεμβρίου 2022 σε πανηγυρική συνεδρίαση, απονέμει στον κ. Βασίλειο Σιμάκο του Δικαίου, εκ Δρυός Μάνης Λακωνίας, έπαινο για την προσφορά του στο λαό της ενορίας μας. Αφού διετέλεσε Εκκλησιαστικός Επίτροπος για περισσότερα από 10 χρόνια, συνεχίζει να διακονεί τους συνενορίτες του παντοιοτρόπως.

Ιδιαιτέρως, δε, επαινείται η διακονία της υποδοχής των παιδιών κατά τη Θεία Λειτουργία, οδηγώντας τα στα σκαλοπάτια του ιερού, νουθετώντας τα, προσέχοντάς τα και βοηθώντας τα στην Κυριακή Προσευχή και τη Θεία Κοινωνία με ευγένεια και καλοσύνη τόση, που χαράσεται σε αυτά μνήμη Χριστού για πάντα. «Ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με, τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν» (Ματθ. ιθ’ 14.2).

Για τους λόγους αυτούς του απονέμεται αυτός ο χειρόγραφος έπαινος.

Ο χειρόγραφος έπαινοςΟι επαινούμενοι ενορίτες με τον Σεβασμιώτατο και τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος/OrthodoxiaInFoto