Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

Τιμή στον Πρωτ. Γεώργιο Βακάλογλου

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων, όπου σύσσωμη η ενορία αποχαιρέτησε των αποχωρούντα λόγω συνταξιοδοτήσεως εφημέριό της,  π. Γεώργιο Βακάλογλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στον ακάματο ιερέα καρδιακούς λόγους και αναφέρθηκε στην συμπόρευσή τους κατά τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Επιπλέον, μνημόνευσε τους βασικότερους σταθμούς της διακονίας του π. Γεωργίου - από την χειροτονία του από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αττική κυρό Δωρόθεο μέχρι σήμερα.

Για τον π. Γεώργιο ομίλησαν επίσης ο συνεφημέριός του Πρωτ. Νικόλαος Κοτίνης και ο Πρωτ. Αναστάσιος Μπαστούνης με τον οποίο ο π. Γεώργιος συνδέεται με συγγενικό δεσμό. Τελευταίος ομίλησε ο ίδιος ο π. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της ιερατικής του διακονίας αλλά και στις πολλές χαρές που πήρε με τη βοήθεια του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στον συνταξιοδοτούμενο ιερέα τιμητική πλακέτα. Παρίσταντο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Καμπόλης και Λιάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αργύρης Αργυρόπουλος.

Ο π. Γεώργιος μοίρασε το αντίδωρο στους ενορίτες του, οι οποίοι κατασυγκινημένοι φιλούσαν με σεβασμό το χέρι του. Παρόντες ήταν επίσης τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα του σεβαστού πατρός.

Ο Θεός να ευλογεί τον καλό ιερέα Πρωτ. Γεώργιο Βακάλογου, ξεκουράζοντάς τον στο γήρας του και δίνοντάς του τη χάρη μέχρι το τέλος της ζωής του να λειτουργεί στο επίγειο θυσιαστήριο.