Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στις Αχαρνές

Στο ενοριακό παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Αχαρνών μεταφέρθηκε η εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, για την τέλεση της μεγάλης πανηγύρεως των Αχαρνών. Εκεί τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, με συλλειτουργούς το ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα και άλλους ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Βλασίου, ήταν ο τελετάρχης, φροντίζοντας για την ομαλή τέλεση της Θείας Λειτουργίας και της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέλυσε τον στίχο «ξένα καὶ παράδοξα, τῶν οὐρανῶν ὁ Δεσπότης, ἐπὶ σοὶ τετέλεκε, καταρχὰς Πανάμωμε», αναφερόμενος στην ξεχωριστή θέση που κατέχει η Παναγία μας στο από τον Χριστό τελεσθέν έργο της σωτηρίας μας. Επειδή ο Χριστός «καθάπερ ὑετὸς, ἄνωθεν, ἐμφανῶς ἔσταξεν, ἐν τῇ μήτρᾳ» της, η μητέρα του Χριστού δοξάστηκε, καθιστάμενη από τον Χριστό αέναος πηγή ιαμάτων και χαρισμάτων.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία που ακολουθήσε ήταν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός, μαζί με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, η υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη, ο βουλευτής κ. Γεώργιος Βλάχος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιος Αυγερινός, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου και πολλοί υποψήφιοι βουλευτές και υποψήφια μέλη της αυτοδιοίκησης.

Η λιτανευτική πομπή κατέληξε στην πλατεία των Αχαρνών και τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου - ο οποίος παραμένει ακόμη κλειστός λόγω βλαβών από τον σεισμό - όπου έγινε η απόλυση των ακολουθιών και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.