Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δοκιμάστε τη νέα υπηρεσία «Βρείτε την ενορία σας» επιλέγοντας το αντίστοιχο κουμπί.

ΙΒ' Ματθαίου, Κυριακή στα Άνω Λιόσια

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων λειτούργησε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή τον νέο της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, διαχώρισε την έννοια της θρησκευτικότητας από την πνευματική τελειότητα. Ζητώντας να μάθει ο νέος από τον Ιησού σε τι υστερεί, αφού εφαρμόζει τον μωσαϊκό νόμο από την παιδική του ηλικία, ο Ιησούς τον προέτρεψε να μοιράσει την περιουσία του και να τον ακολουθήσει, ώστε να γίνει τέλειος. Ο νέος έφυγε από τον Ιησού λυπημένος.

Η ιστορία αυτή ξεκαθαρίζει ότι η οδός της θρησκευτικής καταξίωσης είναι διαφορετική από εκείνη της πνευματικής τελειότητας. Ο Χριστός δεν αναφέρθηκε μόνο στους πλουσίους σε χρήματα και κτήματα, αλλά σε όλους μας, αφού έχουμε πλούσια αγιοπνευματικά χαρίσματα, τα οποία καλούμαστε να μοιραστούμε με τους άλλους. Ξεπερνώντας την εγωκεντρικότητά μας οφείλουμε να μην αχρηστεύουμε τον πλούτο μας κρατώντας τον, αλλά να τον μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μες δίνοντας χαρά σε εκείνους και σε εμάς.