Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίσημη δηλώση στην υποδοχή του Αγίου Φωτός

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας μετείχε στην Ελληνική Αποστολή για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, ο κος Αθηναγόρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Μεσογαίας κε Νικόλαε, Πανοσιολογιότατε κε Έξαρχε, αγαπητοί κύριοι Υπουργοί, κύριοι αρχηγοί κομμάτων, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί αδελφοί, δυο λόγια θα πω μόνο, καθώς με την εντολή της Αγίας και Ιεράς Συνόδου (της Εκκλησίας της Ελλάδος) συνόδευσα την αποστολή στο Ελληνικό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων:

α) Να μεταφέρω από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κο Θεόφιλο τις ελπίδες του, όπως μας είπε, για (να εκλείψουν) τα δεινά που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια περνάει το έθνος μας και ο καθένας από εμάς προσωπικά, και
β) μια δικιά μου προσωπική εμπειρία, επειδή ήταν η πρώτη φορά που κατέβηκα κάτω τέτοια μέρα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, ένα ορατό σημάδι μιας αόρατης παρουσίας είναι πάντοτε ενισχυτικό. Ο Χριστός μας είναι το «φως το αληθινόν» που ήρθε και «φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον». Αυτή την αλήθεια μπορούμε να τη δούμε μπροστά μας με το Φως που μεταφέρουμε από τα Ιεροσόλυμα, που είναι μια ενισχυτική «δύναμη» για τον καθένα από εμάς. Ας το κρατήσουμε έτσι. Τόσο απλό! Χωρίς «δυσκολίες» και χωρίς «ιδεολογίες».
Καλή Ανάσταση εύχομαι σε όλους μας και ο Χριστός μας να κατευθύνει τον καθένα από εμάς και την Ελλάδα.