Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εορτασμός των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στις Αχαρνές

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε στις 28 Ιουνίου 2022 Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις Αχαρνές.

Στον εσπερινό παρευρέθησαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος ευλαβών προσκυνητών. 

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο τροπάριο: «Ποίοις εὐφημιῶν στέμμασιν, ἀναδήσωμεν Πέτρον καὶ Παῦλον; τοὺς διῃρημένους τοῖς σώμασι, καὶ ἡνωμένους τῷ Πνεύματι, τοὺς θεοκηρύκων πρωτοστάτας· τὸν μέν, ὡς τῶν Ἀποστόλων προεξάρχοντα, τὸν δέ, ὡς ὑπὲρ τοὺς ἄλλους κοπιάσαντα· τούτους γὰρ ὄντως ἀξίως, αθανάτου δόξης, διαδήμασι στέφανοι, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ ἔχων τὸ μέγα ἔλεος». Τόνισε ότι παρά την διαφορετική προσέγγιση και τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δυο πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι, παρέμειναν ενωμένοι δια της ενεργείας του Αγίου Πνεύματος, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο την ενότητα που πρέπει να υπάρχει μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. Αυτήν την ενότητα, που πολλές φορές μπορεί να προκύπτει μέσα από την διαφορετικότητα και την διαφωνία, ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας. Αυτή η ενότητα είναι το ζητούμενο και για αυτή την ενότητα κάλεσε όλους να προσεύχονται στο χώρο της Εκκλησίας.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτανεία στους δρόμους της ενορίας. 

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ιδιαίτερα σε εκείνες και εκείνους που εορτάζουν.