Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χειροτονία του μοναχού Δαμασκηνού

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς Άνω Λιοσίων τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Δαμασκηνού της Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος, κατά κόσμον Νικολάου Βιόλατζη, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, ημέρα μνήμης του Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου.

Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και ηγουμένου της Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος Αρχιμ. Νικοδήμου Αθανασίου, του Αρχιμ. Ιγνατίου Μιλτιάδου, ο οποίος μάλιστα έδωσε τη συμμαρτυρία για τη χειροτονία και πολλών ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως.

Ο νεοχειροτονηθείς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, τον ηγούμενο της Μονής του, τον πνευματικό του πατέρα π. Ιγνάτιο και την οικογένειά του για τη στήριξη που του παρείχαν στην πορεία της ζωής του.

Κατά την αντιφώνησή του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην παραβολή του Χριστού που κατέγραψε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο απόσπασμα του Ευαγγελίου του για την άκαρπο συκή. Τόνισε την υπομονή του εργάτη, ο οποίος ζήτησε από τον Κύριό του να μην ξεριζώσει το άκαρπο δένδρο αλλά να του επιτρέψει να το περιποιηθεί για έναν ακόμη χρόνο και προέτρεψε τον π. Δαμασκηνό να έχει υπομονή κατά την διακονία του και να καλλιεργεί με κατανόηση και αγάπη τις ψυχές που θα του εμπιστευθεί ο Χριστός.