Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Με επιτυχία η εκδήλωση για την Ορθοδοξία στα νησιά του Ειρηνικού

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, διοργανώθηκε εκδήλωση για την Ορθοδοξία στα νησιά του Ειρηνικού, από την ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου και από το Πατριαρχικό Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής.

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό ο Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκης, προϊστάμενος της ενορίας και ο κ. Σωτήριος Δεσπότης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος. Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον συμμετέχοντα στην εκδήλωση Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, μίλησε για την διακονία του στην Νέα Ζηλανδία και για την ιεραποστολή στα νησιά του Ειρηνικού (Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα). Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, ο οποίος ξεκίνησε το ιεραποστολικό έργο στα νησιά αυτά.   

Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Hello Ορθόδοξοι», δίνοντας την ευκαιρία στο κόσμο να «ταξιδέψει» στα ιεραποστολικά κλιμάκια της Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας.

Την εκδήλωση έκλεισαν ο π. Μελέτιος Πάντιτς, κληρικός της Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας, και ο μικρός Μωυσής από τα Φίτζι, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για να γνωρίσει την Ελληνική γλώσσα.