Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Νεότητα

Μεγάλη εορτή νεολαίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διενοριακὴ Εορτή Λήξεως Κατηχητικών Συνάξεων, Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, που διοργάνωσε το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κατά τη βραδιά της Κυριακής 27 Μαΐου 2012 και ώρα 6:00 μ.μ.

Το υπερσύγχρονο Δημοτικό Στάδιο Π.Α.Ε. Θρασύβουλος Φυλής, ήταν κατάμεστο από τους 2500 περίπου θεατές και νέους, οι οποίοι παρὰ τον βροχερό καιρό παρέμειναν μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Δόθηκε η δυνατότητα στους παρόντες να παρακολουθήσουν Διενοριακούς αγώνες Ποδοσφαιρικού Τουρνουά, αγώνες στίβου μαθητριών, παραδοσιακούς χορούς, μουσικές λαϊκές συνθέσεις και χορωδίες βυζαντινής μουσικής από διάφορες ενορίες της Ι. Μητροπόλεως. Μεγάλη συμμετοχή είχε και ο μικρός «μαραθώνιος», που διεξήχθη προς τιμήν του ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη.

Σε ειδικό χώρο του σταδίου υπήρχε πλούσια έκθεση αγιογραφίας, ζωγραφικής και πολιτιστικών έργων τέχνης ενοριών της Μητροπόλεως. Την έκθεση συνόδευε προβολή με Εκκλησιαστικές Νεανικές Δραστηριότητες και βυζαντινές συναυλίες της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας.

Την εορτή έκλεισε με ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς και τα παιδιά για την εκκλησιαστική κατασκήνωση, η οποία θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά τους μήνες Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ακολούθησαν απονομές πλακετών σε επισήμους και κληρικούς, και επαίνων, μεταλλίων και αναμνηστικών στα στελέχη και τα μέλη του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτριος Μπουραΐμης και ο πρόεδρος του Π.Α.Ε. «Θρασύβουλος» Φυλής κ. Σωτήριος Μασούρης οι οποίοι παραχώρησαν σε άριστη κατάσταση το Δημοτικό Στάδιο για την εκδήλωση. Επίσης προσήλθαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι από τις περιφέρειες της Μητροπόλεως, η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταυρούλα Δήμου και πολλοί κληρικοί.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.