Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στην Αγ. Ειρήνη Γαλατσίου ο κ. Αθηναγόρας

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γαλατσίου.

Στις Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ενώ συμμετείχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και πλειάδα ιερεών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας κήρυξε τον Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στην Αγία Μεγαλομάρτυρα, που απέκτησε το όνομά της, «ιχνηλατούσα τον Άρχοντα της ειρήνης. Δηλαδή ακολουθώντας τον ίδιο τον Χριστό που είναι ο Άρχοντας της καταλλαγής και του ελέους. Προσέφερε ειρήνη και σωτηρία των ψυχοσωματικών παθών. Αυτός που μηδένισε την απόσταση μεταξύ ανθρώπου και Θεού με την Σάρκωσή του. Αλλά και Άρχοντας του Θανάτου τον οποίο κατέλυσε με την Ανάστασή Του. Γίνεται λοιπόν και Άρχοντας της Αναστάσεως, της απελευθέρωσης από τα πάθη και της ανύψωσης. Αυτόν τον Άρχοντα της ειρήνης ακολούθησε στη ζωή της η Αγία Ειρήνη. Βίωσε την ειρήνη, την καταλλαγή και το έλεος, γι αυτό και έζησε την προσωπική της Ανάσταση».

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλλάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συμμετοχή του στην Πανήγυρη του Ναού.

Του Σπυρ. Παπαγεωργίου